Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στα όπλα ? Η μήπως παύσατε πυρ ?

"Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Παράλληλα ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της."
(Απόσπασμα από τη Βικιπαίδεια)


"... Είναι αδιανόητο, φίλοι να αποκαλούν φίλους τους "ζώα" και να τους στολίζουν με κοσμητικά επίθετα, μόνο και μόνο λόγω των ποδοσφαιρικών τους επιλογών. (Δεν λέω αθλητικών, διότι στη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί άθλημα).
Είναι απορίας άξιο, πώς αυτοί οι ορισμένοι, στα επόμενα "posts" που θα ανεβάσουν, θα καλούν τα αποκαλούμενα ζώα, να κάνουν κάτι από κοινού,να βρεθούν για ένα καφέ, σε μια γιορτή, σε μία διαδήλωση διεκδικώντας αιτήματά τους ..."
"... προσωπικά, χθες και σήμερα έσβησα από εδώ μερικούς πολύ καλούς φίλους που σέβομαι κατά τα άλλα, αλλά με λυπεί η στάση τους. Και φυσικά θα έκανα το ίδιο, με όσους Ολυμπιακούς ενέπιπταν στην ίδια συμπεριφορά."
(Κουβέντες ενός εξαιρετικού φίλου μου, του Λευτέρη, στο facebook πριν από περίπου 2 ώρες σε διάλογο μας στον τοίχο του)


Ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το ιστολόγιο από τον Αύγουστο του 2008 λόγω της μεγάλης μου αγάπης για την ομάδα μου τον Ολυμπιακό και εκφράζω τις απόψεις μου (που είναι προσωπικές), σχολιάζοντας,  άλλες φορές σοβαρά, άλλες με χιούμορ, πολλές φορές με αυτοσαρκασμό, αλλά πάντα με σεβασμό γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν είναι δυνατόν να μη δω τα πράγματα όπως τα βλέπει ένας "άρρωστος γαύρος".  

ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ

Γι αυτό και θα ήταν κοροϊδία αν ξαφνικά αρχίζω να το παίζω έτσι. Ούτε φυσικά είμαι δημοσιογράφος, ούτε υποστηρίζω κάποιου τα συμφέροντα, αλλά και δεν έχω ανάγκη κανέναν. Το διαρκείας μου το πλήρωσα απ την τσέπη μου όποτε μπορούσα και σταμάτησα να το πληρώνω τώρα που δεν μπορώ. Έχω ζήσει όμορφες στιγμές, αλλά και απογοητεύσεις μέσα και έξω από το γήπεδο. Θεωρώ πως "το γήπεδο είναι μέσο διασκέδασης και ξεγνασιάς και όχι μέσο εκτόνωσης με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα" όπως είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο ως τίτλο σε μια ανάρτηση που εξακολουθεί να είναι η δημοφιλέστερη όλων.

"... Με την παγκοσμιοποίηση ο αθλητισμός πήρε διαστάσεις οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές. Δημιουργήθηκαν οι κανόνες και κανονισμοί των αθλημάτων, οι λίγκες, καθώς και οι εξειδικεύσεις στον τομέα του αθλητισμού. Τα ΜΜΕ είναι σαφώς ο μοχλός για την παγκοσμιοποίηση του αθλητισμού, ενός προϊόντος μοναδικού καθώς μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως διακρίσεων. Με την παγκοσμιοποίηση αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών και των αθλουμένων, δημιουργούνται νέοι κυβερνητικοί και μη οργανισμοί, ενώ βελτιώνονται και οι αθλητικοί αγώνες. Ως οργανισμοί είναι τα Σωματεία, οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, οι Ομοσπονδίες, τα Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών, η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και Σύνδεσμοι προπονητών, διαιτητών και κριτών."
(Απόσπασμα από τη Βικιπαίδεια)

Φυσικά παρακολούθησα το προχθεσινό "ντέρμπι", τα όσα ακολούθησαν εντός γηπέδου, αλλά παρακολουθώ και όσα διαδραματίζονται αμέσως μετά και έως και πριν λίγες ώρες στα "κοινωνικά δίκτυα", στον τύπο, στα ΜΜΕ γενικότερα, με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, τις προβλέψεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ομολογώ πως κάποια από αυτά ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ! Με την ομάδα που αγαπώ, άλλες φορές ως θύμα και άλλες φορές ως θύτη. Θα μπορούσα να "ανεβάσω" φωτογραφικό υλικό, αλλά και βίντεο που αποδεικνύουν όλα αυτά που γράφω, απλά θεωρώ πως είναι η στιγμή που πρέπει να δούμε αλλιώς τα πράγματα. Ήξερα και περίμενα τις αντιδράσεις των "δηλωμένων" αλλά και των "αντικειμενικών". Άλλωστε όπως πολύ σωστά γράφει το Βικιπαίδεια   "... ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της."

Όλα αυτά λοιπόν τα ήξερα και τα περίμενα. Όμως δεν περίμενα ποτέ μου και σ αυτό θα απέχω ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ όπως πολύ εύστοχα γράφει ο εξαιρετικός φίλος μου "... φίλοι να αποκαλούν φίλους τους "ζώα" και να τους στολίζουν με κοσμητικά επίθετα, μόνο και μόνο λόγω των ποδοσφαιρικών τους επιλογών..."


Θα συνεχίσω να γράφω για την ομάδα που αγαπώ με το ίδιο πάντα στυλ που έχω συνηθίσει, ίσως να μην αρέσει σε όλους σας γιατί δεν έχει "κραυγές" και "μπινελίκια". Σαφώς και ΔΙΑΦΩΝΩ με όσα έγιναν στο προχθεσινό ματς και δεν διστάζω να το πω από εδώ μέσα. Μιλώ φυσικά και για την τραγική διαιτησία, αλλά και για την εισβολή στο γήπεδο που δημιούργησε μια κατάσταση που ο μόνος που ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

Τέλος, πιστεύω πως ο ΘΡΥΛΟΣ είναι ΠΑΝΑΞΙΑ ο πρωταθλητής φέτος και το ίδιο θα πίστευα ακόμη κι αν είχε λήξει με 1-2 το προχθεσινό ματς και η διαφορά στους -4 (που ίσως να ήταν καλύτερα ακόμη και για την ίδια την ομάδα μου).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου, ενα μεγαλο μπραβο μεσα απο την καρδΊΆ ΜΑς ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΆΤΟ υγεια ΆΡΘΡΟ ΣΟΥ.

Respect