Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το Champions League είναι γιορτή ...


... και δε θα μου τη χαλάσει κανείς !


Εγώ σαν γιορτή θα το βλέπω

απ το ναό ή απ τον καναπέ
με προπονητή ... τον σερ Γιώργη ή με προπονητή Σερ Άλεξ
με Τζιοβάνι, Καρεμπέ ή με Φέισα, Μιραλάς
με Νταϊφά, με Κόκκαλη, με Μαρινάκη
με μεταφράστρια Νατάσσα Συρεγγέλα ή με το Μαρινάκι
σε θριάμβους ή ακόμη και σε συντριβές

Χθες λοιπόν εγώ το γιόρτασα, παρά την πικρή γεύση της ήττας κι ετοιμάζομαι για τις γιορτές που θα ακολουθήσουν γιατί έχω καταλάβει πως έχουμε Σεπτέμβρη και όχι Μάη (που πάντα είναι ωραία με τις κούπες στον Περαία).
Σ αυτά τα ματς - γιορτές είναι καθιερωμένο (για όσους δεν το γνωρίζουν) να αγωνίζονται 2 ομάδες. Επίσης συνηθίζεται οι δυο αυτές ομάδες να κατεβαίνουν για τον ίδιο σκοπό στο χόρτο, τη νίκη, όπως κατάφερε να την πάρει το ΑΠΟΕΛ χθες κόντρα σ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τη Ζενίτ στον οποίο οφείλω να δώσω πολλά μπράβο και να ευχηθώ καλή συνέχεια.
Ένας όμως είναι ο τυχερός ή ο πιο ικανός ίσως να την πάρει, εκτός αν υπάρχει ισοπαλία, όπως π.χ. στον Μπαρτσελώνα - Μίλαν ή όπως στο Μπαρτσελώνα - Ρεαλ Σοσιεδάδ που έληξαν με το ίδιο σκορ (2-2).
Τα παραδείγματα της (αγαπημένης) Μπαρτσα, αλλά και του ΑΠΟΕΛ δεν είναι τυχαία όπως ίσως θα καταλάβατε. Δεν μπήκα βέβαια χθες σε φόρουμ της Μπάρτσα ή της Ζενίτ να διαβάσω τα σχόλια των δυσαρεστημένων οπαδών των δυο ομάδων για τις ... γκέλες τους, αλλά αν σκεφτώ τα ανάλογα χθεσινά δικών μας φίλων της ομάδας είμαι σχεδόν σίγουρος για το περιεχόμενο και το είδος της κριτικής που θα δέχθηκαν ο "άχρηστος" Γκουαρντιόλα και ο "μιζαδόρος" Λουτσιάνο Σπαλέτι.
Να μη μιλήσω για τον κάκιστο σχεδιασμό των δυο διοικήσεων των παραπάνω ομάδων, τις μεταγραφικές επιλογές τους, αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση σε κάποιες υποθέσεις να τελειώσουν ταχύτερα (π.χ. Φάμπρεγκας). Δεν μπήκα στα φόρουμ τους όμως, αλλά δεν συμμετείχα και στις διάφορες συζητήσεις που "ξέσπασαν" στα δικά μας "σημεία συνάντησης" διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων, αλλά και μπινελικιών χθες το βράδυ.
Στα μπινελίκια είμαι γενικά αντίθετος, ειδικά δε όταν ανταλλάσσονται με αντικείμενο την ίδια "λατρεία" τα σιχαίνομαι !

Ωραία όλα αυτά, ας καταθέσω λοιπόν κι εγώ την άποψη μου για τη χθεσινή ήττα, αλλά και την έως τώρα "κατάσταση" της ομάδας, που δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει επηρεαστεί απ τη συνολική κατάσταση της χώρας, αλλά και από την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά το οποίο για όσους ξέχασαν για το ΘΡΥΛΟ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Όταν υπάρχει ένα κακό αποτέλεσμα σίγουρα υπάρχει και αιτία ή αιτίες που το προκάλεσαν. Μπορεί να φταίει ο Μαρινάκης, μπορεί να φταίει ο Βαλβέρδε, μπορεί να φταίει ο Κοβάσεβιτς, μπορεί να φταίει ο Μαθία, μπορεί να μας έκανε μάγια φεύγοντας ο Νινιάδης, μπορεί να μας καταράστηκε ο Κετσπάγια ή ο Ζίκο, μπορεί να φταίει το Μαρινάκι ...


Δε με νοιάζει ποιος φταίει όμως καθόλου, γιατί όποιος κι αν φταίει ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ! Φρόντισαν άλλοι να μας καταστρέψουν αργά - αργά, αλλά συνειδητά.

Με νοιάζει ότι σ αυτή τη μίζερη κατάσταση που έχουμε περιέλθει ως Έλληνες υπάρχουν λίγες γιορτές που μπορώ να απολαύσω και μια απ αυτές ήταν και η χθεσινή, θα είναι και η (για την ομάδα μας) έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και όλες οι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στο champions league στις οποίες θα συμμετέχει ο ΘΡΥΛΟΣ.

ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ !


Δεν υπάρχουν σχόλια: