Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΤΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙ


     Μεγάλος νικητής του τελικού στο μπάσκετ η μία και μοναδική ομαδάρα μας. Η ομάδα που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει, σε όσα παιχνίδια αντιμετώπισε τον αιώνιο αντίπαλο, να φύγει με ροζ φύλλο αγώνα. Τρία τον αριθμό μέχρι στιγμής. Και όμως αυτή η ομάδα αμφισβητείτε και έντονα μάλιστα από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι για τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα σε ποιο άθλημα αναφερόμαστε, είναι πολλά 14 χρόνια χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή. Μπορεί μέσα σε αυτά τα χρόνια να έχουμε πάρει κάποια κύπελλα, όμως αυτά δεν αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της ιστορίας του πιο ένδοξου συλλόγου, ούτε και αυτές της δίψας των οπαδών μας.  Πόσο μάλλον των δύο προέδρων  που έχουν δαπανήσει ουκ ολίγα χρήματα τα τελευταία χρόνια.
    Υπάρχει ένα ''όμως'' στην όλη ιστορία. Η συμπεριφορά του κόσμου της ομάδας. Γενεές δεκατέσσερις τους έχουμε περάσει όλους γιατί δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Αποκλεισμός από το final4 της ευρολίγκα και οι παίχτες έγιναν ανίκανοι, άμπαλοι, άψυχοι και όλα τα επίθετα με το στερητικό ''α'' μπροστά. Για κάποιους και μάλιστα αρκετούς, πρέπει να φύγουν οι περισσότεροι από τους παίχτες, ο Ίβκοβιτς που θεωρείται από τους καλύτερους της Ευρώπης, αν όχι ο καλύτερος, ξέχασε να κοουτσάρει και οι δύο πρόεδροι θα πρέπει να φύγουν αφού δεν μπορούν. Όταν λοιπόν έχουμε αυτή την άποψη για όλους, πως έχουμε την απαίτηση να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό και να τον εκθρονίσουν μια για πάντα; Οι άμπαλοι, δεν μπορούν να μάθουν μπάσκετ σε λίγες μέρες. Άρα ή δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις, ή θα πρέπει να σταματήσουμε την γκρίνια και την μουρμούρα και να αφήσουμε την ομάδα να επιτύχει το στόχο της.
    Είναι πολύ εύκολο να λέμε διάφορα την μια μέρα και την επόμενη να τα αναιρούμε όλα. Να μας αναγκάζουν δηλαδή οι ίδιοι οι παίχτες να κάνουμε κάτι τέτοιο.  Άλλωστε δεν πληρώνουμε τίποτα. Άλλοι είναι αυτοί που πληρώνουν και να είστε σίγουροι ότι δεν στενοχωριούνται λιγότερο από εμάς όταν η ομάδα δεν τα καταφέρνει.
    Ας αφήσουμε καλύτερα να μιλάει πρώτα το μυαλό και μετά η γλώσσα. Έτσι δεν κινδυνεύουμε και εμείς οι ίδιοι να κατηγορηθούμε για κωλοτουμπισμό. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό δεν ήταν να κατακτήσει την ευρολίγκα εφέτος. '''Οχι ότι θα μας κακόπεφτε, αντιθέτως μάλιστα. Το θέμα είναι να μπορέσεις να αποτινάξεις το κόμπλεξ που κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια φρόντισαν να αποκτήσει η ομάδα απέναντι στην ομάδα των κοντών. Και αυτό θα το καταφέρουμε όταν δείξουμε ότι τα αφεντικά στην Ελλάδα είμαστε εμείς. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα. Τότε οι παίχτες αλλά και εμείς οι ίδιοι θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον αλλάζουν τα δεδομένα.
     Γι' αυτό λοιπόν αφήστε την ομάδα να δουλέψει απερίσπαστη τον επόμενο μήνα και να είστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουν πολλά. Αρκεί να παραμείνουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στο σκοπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: