Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Σ' ευχαριστούμε Ερνέστο

Παρελθόν και επίσημα ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό. Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός με μια ανακοίνωση


στην επίσημη σελίδα της ομάδας ευχαριστεί τον Κο Βαλβέρδε για την προσφορά του στην ομάδα και μας πληροφορεί πως η απόφαση για τον νέο προπονητής θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. έως το τέλος Μαΐου.


ΑΣΦΑΛΩΣ θα πρέπει να πούμε όλοι με τη σειρά μας ένα ευχαριστώ στον Κο Βαλβέρδε για την προσφορά του στην ομάδα, προσωπικά του εύχομαι καλή τύχη στη συνέχεια όπου κι αν βρεθεί.

Ο Βαρβέρδε ήταν ένας απ τους συντελεστές της φετινής πορείας του Ολυμπιακού που μπορεί να κριθεί απόλυτα επιτυχημένη στην Ελλάδα (μιας και κατέκτησε το νταμπλ), αλλά στην Ευρώπη δεν μπορούμε να θεωρήσουμε επιτυχία ούτε τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση (του... υποψήφιου ή για άλλους "κλεισμένου" Κετσπάγια) αλλά ούτε και τον αποκλεισμό από τη Σεντ Ετιέν. Επίσης στα υπέρ του Βαλβέρδε μπορούμε να προσθέσουμε το καλό κλίμα (έτσι τουλάχιστον δείχνει) φέτος στα αποδυτήρια της ομάδας με ελάχιστες γκρίνιες (Λέτο), πράγμα που φάνηκε και από την ανακοίνωση στήριξης από τους παίκτες που υπήρχε χθες σε πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης.

Έκανε όμως και λάθη ο Βαλβέρδε και το σημαντικότερο λάθος του ήταν να αρνηθεί την πρόταση του Ολυμπιακού πριν από 5 μήνες για ανανέωση της συνεργασίας, αλλά και οι συνεχείς αναβολές οι οποίες κούρασαν κι εμάς αλλά ίσως κούρασαν λίγο παραπάνω τον Κο Κόκκαλη. Και για όσους θυμούνται την αντίδραση του πρόεδρου του Ολυμπιακού σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν θα συμφωνήσουν μαζί μου πως... ο Πρόεδρος "έκανε την έκπληξη" με τον Βαλβέρδε και ξεπέρασε τα όρια του. Τον περίμενε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ο Κόκκαλης τον Ερνέστο. Όμως, το παραπάνω λάθος αφορά μόνο τη σχέση Κόκκαλη - Βαλβέρδε (ο ένας έψαχνε... ο άλλος ξεπέρασε τα όρια της υπομονής του). Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είχε και τις εμμονές του που όλοι βλέπαμε σε κάθε αγώνα και που τις έχουμε επισημάνει.

Η ουσία βέβαια είναι πως Ολυμπιακός πλέον μετά το "διαζύγιο" με τον Βαλβέρδε, θα πρέπει να κινηθεί με στόχο να κρατήσει τα όσα έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα αλλά και μια καλύτερη Ευρωπαϊκή πορεία, παίρνοντας έναν προπονητή που οι προσωπικές φιλοδοξίες του να συμβαδίζουν με αυτές της ομάδας.

ΕΡΝΕΣΤΟ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: