Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η «Οδύσσεια» του Κομέλ και της Ζεϊνάμπ


"Η «Οδύσσεια» του Κομέλ και της Ζεϊνάμπ από το Αφγανιστάν έχει πρωταγωνιστές 2 παιδιά που βρέθηκαν στη χώρα μας, έχοντας χάσει τη μητέρα τους σε έναν από τους ενδιάμεσους σταθμούς της παράνομης διακίνησής τους, από την πατρίδα τους σε έναν καλύτερο τόπο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας καλεί να κατεβάσετε και να προβάλλετε ρεπορτάζ για την παραμονή τους στην Ελλάδα καθώς και όλη τη διαδικασία μέχρι την επιστροφή των 2 παιδιών στην μητέρα τους.
 

https://docs.google.com/leaf?id=0B0KP-tNKHv1LYjllODQ2YjctODM2ZS00ZGU5LWJmYWYtZGIxNmEzZWUwNzgy&hl=en_US&authkey=CN_ErOEL  

(μπορείτε να το δείτε και από δω)

 
Σύντομο ιστορικό:
Στις 19 Αυγούστου 2010 έφτασαν στο σπίτι μας, στην Αρχαία Κόρινθο, 2 αξιαγάπητα παιδιά από το μακρινό Αφγανιστάν, ο Κομέλ  (10 ετών) και η Ζεϊνάμπ (7ετών). Τα παιδιά μαζί με την μητέρα τους στερήθηκαν  την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Στο δρόμο για την Ελβετία και περνώντας παράνομα από την χώρα μας, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους καθώς η μητέρα έχασε από την αγκαλιά της τα δύο της αγγελούδια.
Τα παιδιά βρήκαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία διέμεναν και άλλοι συμπατριώτες τους.  Στην πορεία η ζωή τους χαμογέλασε και τους έφερε στο «χαμόγελο του παιδιού»
Ο Κομέλ και η Ζεϊνάμπ ενσωματώθηκαν αμέσως στην μεγάλη οικογένεια του Χαμόγελου και συγκεκριμένα στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου όπου όλα τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές  του σπιτιού τους υποδέχθηκαν και αγκάλιασαν  με αγάπη και στοργή. Τα παιδιά παρέμειναν μαζί μας συνολικά τρεις μήνες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την επανένωση της οικογένειας κατέβαλε τεράστια προσπάθεια και ανέπτυξε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,  την Ελβετική Πρεσβεία στην Ελλάδα και τον Ερυθρό Σταυρό στην Ελβετία  προκειμένου να ετοιμαστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να εκδοθείvisa για τα  2 ανήλικα αδέλφια.

Στις 4 Νοεμβρίου 2010 τα παιδιά αναχώρησαν για Ελβετία με συνοδό  Κοινωνική Λειτουργό μας, η οποία και τα παρέδωσε σε Κοινωνική Λειτουργό του Ερυθρού Σταυρού Ελβετίας. Δεν είναι μόνο ο Κομέλ και Ζεϊνάμπ. Αντίστοιχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ενεργήσει και σε άλλες περιπτώσεις παιδιών που βρέθηκαν στη χώρα μας παράνομα".


Η παραπάνω ενημέρωση είναι από "Το χαμόγελο του παιδιού" και σας προτρέπω κι εγώ με τη σειρά μου να τη διαβάσετε και να την προωθήσετε.


Το χαμόγελο του παιδιού όπως ίσως όλοι έχετε ενημερωθεί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιοσιμότητας. Όποιος μπορεί και επιθυμεί να στηρίξει αυτό το δύσκολο και πάνω απ όλα οφέλιμο έργο του μπορεί να βοηθήσει με τους παρακάτω τρόπους.

Τηλέφωνο και SMS
14545
Καλέστε στο 14545 απο σταθερό
(χρέωση 2,27 € ανα κλήση)
ή κινητό (χρέωση 2,46 € ανα κλήση)
901 11 15 15 15
Καλέστε από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ 901 11 15 15 15
(χρέωση 3,67 € ανα κλήση)
54020
Στείλτε μήνυμα στο 54020 τη λέξη
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή
XAMOGELO
(χρέωση 2,46 € ανα SMS)

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείτε το σύνδεσμο
Πως θα στηρίξετε "Το χαμόγελο του παιδιού"


Δεν υπάρχουν σχόλια: