Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Φτωχό ντέρμπι.

Κάθε αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη δεν αρέσει σε κανέναν φίλαθλο του Ολυμπιακού. Βέβαια μια ισοπαλία στην γεμάτη (65.000) έδρα του αιώνια πολυμετοχικού πελάτη δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία, όταν μάλιστα μετά το ματς η μεταξύ μας απόσταση είναι +5 βαθμοί.
Το ματς ήταν ντέρμπι, όσον αφορά τις μάχες πιο πολύ στο κέντρο του γηπέδου, αλλά δεν είχε πολλές φάσεις στις εστίες και των δυο ομάδων. Θα μπορούσε να έχει λήξει 1-0, 0-1 ή και 1-1, άρα ... εφόσον η ισοπαλία δε μας δημιουργεί προβλήματα στην πορεία προς τον τίτλο δεν μπορεί παρά να με ικανοποιεί.
Μου άρεσε σήμερα ο Λέτο (ο πιο μαχητικός και επικίνδυνος παίκτης μας) που, όπως εύστοχα σχολίασε ο Κώστας, δείχνει να ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει (καλύτερα να είναι ψυχολόγος) τους λόγους που ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο Καραΐσκάκη εξαφανίζετε στα εκτός έδρας ματς. Έχω την αίσθηση ότι η αλλαγή του με τον Ντάρκο (ο οποίος δεν πρόλαβε ν αγγίξει την μπάλα πάνω από μια φορά) θα έπρεπε να γίνει 15 με 20 λεπτά νωρίτερα. Μια ομάδα παίζει πάντα καλύτερα με 11 παίκτες απ ότι με 10 και ο Ολυμπιακός μέχρι την είσοδο του Killer έπαιζε με 10. Το έχω γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση άλλωστε...
Ο Ντάρκο δεν είναι Χούτος κι εσείς δεν είστε ο Μαντζουράκης κύριε Βαλβέρδε.

Υ.Γ. Βιντεάκι δεν έχει σήμερα. Το ματς δεν έχει κάτι ιδιαίτερο εκτός από κάνα δυο ευκαιρίες.

4 σχόλια:

Ο Κωστας λεμε... είπε...

Δεν μου αρεσε και πολυ ο θρυλος αποψε...αλλα λογικο, αφου ο Βαλβερδε πηγε για την ισοπαλια....
Ειδικα στο δευτερο, απο το 45' φαινοντουσαν ολοι οι παικτες να περιμενουν την ληξη...
Φυσικα κανεις δεν ανησυχουσε ιδιατερα, αφου ο Πολυμετοχικος (το χω κολλησει απο τον Luco και το λεω συνεχεια!!), δεν θα μπορουσε σε καμια περιπτωση να απειλησει εναν θρυλο γυρισμενο πισω-αφου και ο μοναδικος επιθετικος του (Ντογο), ξεχνιοταν πολλες φορες...στην αμυνα!!!!(!)
Ο Γκαλιτσιος φυσικα και δεν θα μπορουσε να εχει καλη αποδοση διπλα στον Αβρααμ, χωρις παιχνιδια στα ποδια του και εκτος της φυσικης του θεσης...
Και συμφωνω απολυτα οτι ο Γκαλετι εξελισσεται σε παικτη εξεδρας, ενω ο Λεττο δειχνει να..."βαζει μυαλο".
Κριμα παντως, γιατι αν ο Θρυλος επαιζε εστω στο...60% και κυνηγουσε λιγο το παιχνιδι, το φονικο διδυμο Βυντρα-Σαριεγκι, θα εψαχνε ομαδα...
Το σιγουρο ειναι ενα:
Αν ο Πολυμετοχικος, δεν μπορει να κερδισει εναν χαλαρο και σχετικα αδιαφορο για την νικη Ολυμπιακο, σκεψου τι θα γινει στο Καραϊσκακη, οπου θα υπαρχει το κινητρο του κοσμου του Θρυλου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά ρε μάγκες, αλλά θέλω να βάλω μερικά ερωτήματα που αφορούν το χθεσινό ματς.
1) Ο πολυμετοχικός (το κόλλησα κι εγώ) έπαιξε επιθετικά ?
2) Εκτός από τη φάση του Μάντζιου (σε προφανή θέση οφσάιντ όπως πολύ καλά φάνηκε από την τηλεόραση) και το σουτ που έπιασε ο Αντωνάκης πόσες ακόμη ευκαιρίες έκανε ο βάζελος χθες?
3) Ανατροπή σημαίνει : μόλις δω ότι πρόλαβε να καλύψει την μπάλα ο αντίπαλος παίκτης πέφτω πάνω στα πόδια του και μετά στο χόρτο?

Και να καταλήξω με μια επισήμανση : Όταν θες να κερδίσεις ένα ματς μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και τρως σίδερα. Καμιά από τις δύο ομάδες χθες δεν έτρωγε σίδερα επιθετικά, άρα καμιά δεν πήγαινε για τη νίκη. Απλά ο Ολυμπιακός χωρίς να καταβάλει υπερπροσπάθεια πήρε το αποτέλεσμα ακριβώς που ήθελε (αυτό φάνηκε με τη σύνθεση που κατέβασε).Κι εντάξει όσο κι αν δε μ αρέσει το Χ οφείλω να επισημάνω πως το τελικό αποτέλεσμα βαθμολογικά μας βολεύει. Άλλους δεν βολεύει, αλλά σ αυτό δε φταίει ο Ολυμπιακός ο Κόκκαλης και ο κάθε Δαλούκας.

lucozate είπε...

Gio, τακτικός επισκέπτης. Μπαίνω γρήγορα στο θέμα σου.
Επίθεση με μιάμιση ευκαιρία (και η μια οφσάιντ) συνήθως παίζεις όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας και φοβάσαι τον αντίπαλο. Όταν έχεις μαζί σου ένα γήπεδο ολόκληρο και χωρίς αντιπάλους φιλάθλους το λογικό είναι να χάσεις 5-6 ευκαιρίες και να βάλεις και 1-2 γκολ.
Όσο για τον Αντωνάκη, κάθε φορά που πηγαίνει φιλοξενούμενος απέναντι στον πελάτη φροντίζει να τους θυμίσει πως παραμένει ο καλύτερος εν ενεργεία τερματοφύλακας ακόμη και τώρα.
Ο Μάντζιος στη φάση που πέφτει προσπαθεί να εκβιάσει ένα πέναλτι που όποιος είδε το ίδιο ματς που είδα κι εγώ κατάλαβε αμέσως πως δε θα το σφύριζε ούτε ο Ντεν Κάτεν (που λέει και ο Καρούλιας).
Αλλά νομίζω πως έστω και στα σχόλια των σχολίων σας πρέπει να ξαναπώ πως πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα ακόμη. Ξεκινώντας από το ντέρμπι που πέρασε, πιστεύω πως αυτός ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ χθες. Αρκεί να τολμούσε περισσότερο. Πάμε πάλι !!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΑΛΕΤΙ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ για τα πειράματα "τύπου" Γκαλίτσιος σέντερ μπακ, Τοροσίδης αριστερό χαφ, Ντάρκο στον πάγκο μέχρι το 75 σ ένα ματς που ο αντίπαλος έπαιξε με 5 αμυντικούς μέσους. Και να τελειώσω το σχόλιο μου, καταλήγοντας πως σίγουρα χθες με τον τρόπο που παίξαμε δεν ζητούσαμε τη νίκη. Όμως τη νίκη δεν μπορούσε να πάρει ούτε ο πολυμετοχικός με τον τρόπο που έπαιξε ακόμη και με ΒΑΣΣΑΡΑ.

apopano είπε...

http://thrilos-ole.blogspot.com/2008/11/blog-post_09.html#links
δεν ανοίγετε μια εφημερίδα