Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ Η' ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ;


          Ο ολυμπιακός, το φετινό καλοκαίρι. βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Βρίσκεται στο κομβικό σημείο που θα πρέπει να αποφασίσει για τον δρόμο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Μια σημαντική απόφαση την οποία μπορεί να πάρει μόνο ο πρόεδρος της ομάδας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Άραγε πως θα σκεφτεί για να αποφασίσει; φορώντας το ευρωπαϊκό ή το ελληνικό κοστούμι; Βεβαίως και οι επιλογές είναι δύο.
         Πρώτη επιλογή είναι η ομάδα να μην δαπανήσει πολλά χρήματα αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του υπάρχον ρόστερ. Υπάρχουν αρκετοί και καλοί ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας που γίνεται ακόμα καλύτερο με την προσθήκη κάποιων από τους δανεικούς. Ήδη προ των πυλών του Ρέντη βρίσκονται οι Μήτρογλου, Τάτος, Σουμπίνιο. Μικροί και αν μη τι άλλο ταλαντούχοι και ελπιδοφόροι ποδοσφαιριστές, που έχουν αφήσει τα διαπιστευτήρια τους στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και που μαζί με τους Μανιάτη , Φετφατζίδη, Ζαραδούκα, Παπάζογλου, Ποτουρίδη αλλά και τους Αβραάμ , Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Μιραλάς, Μέγιερι κλπ, μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό σύνολο που μπορεί να κερδίσει τους πάντες στην Ελλάδα και να κατακτά για πολλά χρόνια ακόμα τους εγχώριους τίτλους. Άλλωστε η παρακαταθήκη που άφησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μεγάλη και από αγωνιστικής πλευράς αλλά και από σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών και αποδυτηρίων.
          Δεύτερη επιλογή είναι η ομάδα να προσπαθήσει να δυναμώσει τόσο, ώστε να έχει και περισσότερες πιθανότητες να μπορεί να ανταγωνιστεί αρκετές από τις ομάδες του εξωτερικού, για να μπορέσει να συνεχίσει την περσινές καλές εμφανίσεις και να φτάσει ακόμα ψηλότερα με απώτερο στόχο να διατηρηθεί σε υψηλά στάνταρ για πολλά χρόνια. Αυτό βέβαια προϋποθέτει χρήματα και μάλιστα αρκετά αλλά και ρίσκο όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρόσληψη ενός σοβαρού και κατά γενική ομολογία πολύ καλού προπονητή αλλά και μεταγραφές ποδοσφαιριστών που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύεις να χάσεις κάποιους από τους μικρούς ποδοσφαιριστές που πάλι θα μείνουν στην απραξία ή θα γίνουν, όπως πολλοί άλλοι, γυρολόγοι του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα πολλά χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία και κατ΄επέκταση δεν προϋποθέτουν σίγουρη επιτυχία. Ντεσαβαντάζ στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι η μιζέρια και η ανυπαρξία των αντιπάλων εντός συνόρων, δεν σε βοηθούν να παραμένεις ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Και εύλογα τίθεται το ερώτημα. Αξίζει να δαπανηθούν τόσα πολλά λεφτά μόνο για τα παιχνίδια της Ευρώπης;
          Ο κόσμος της ομάδας, ως γνωστών, τα θέλει όλα και ορθώς. Άλλωστε από την ημέρα της ύπαρξής του ο ολυμπιακός, και με την πορεία των ετών, ''έμαθε'' τους φίλους του να είναι απαιτητικοί. Τίτλους, καλό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκή καταξίωση,(την οποία ακόμα περιμένουν). Ο συνδυασμός και των τριών αυτών παραμέτρων οδηγεί στην δεύτερη επιλογή. Όμως το θέμα είναι πως βλέπει ο Μαρινάκης τα πράγματα. Αν θα σκεφτεί επιχειρηματικά ή οπαδικά. Το να προβλέψεις αυτή την στιγμή είναι μάλλον άσκοπο.
         Ας ελπίσουμε όποια απόφαση και αν παρθεί να είναι για το καλό της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας με την πιο πλούσια και ένδοξη ιστορία.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός 1-1

Ισοπαλία 1-1 στο "παραδοσιακό ντέρμπι" των παλαιμάχων τους Ολυμπιακού και της Προοδευτικής που όπως κάθε χρόνο εδώ και 51 χρόνια διεξάγετε στο Γήπεδο της Νίκαιας. Στο "σόου" σκόραραν για τους βετεράνους της Προοδευτικής ο Ντάγκας στο 40ο λεπτό ενώ λίγο πριν τη λήξη ισοφάρισε ο Βασίλης Ιωαννίδης.




Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του θρυλικού Λάκη Γλέζου και οι βετεράνοι των δυο ομάδων ήταν και πάλι εδώ !


Με τον Βραδυποριακό (παλαίμαχοι Ολυμπιακού) αγωνίστηκαν οι :
Κελεσίδης, Πάλλας, Αγγελής, Ιωαννίδης, Βαμβακούλας, Καραβίτης, Σταυρόπουλος, Τσαλουχίδης, Πουρσανίδης, Μητρόπουλος, Γκόγκιτς, Ασπρογέρακας, Σαββίδης, Βαΐτσης, Τσιαντάκης, Καλογερόπουλος, Καλύκας, Ανατολάκης, Αρζένης, Μπαρμπαρής, Γκαβέζος.

ενώ τη φανέλα του Ταλαιπωριακού (παλαίμαχοι Προοδευτικής) φόρεσαν οι :
Παχατούρας, Ιωαννίδης, Χατζηαθανασίου, Χόρτσας, Βιδάλης, Τσεβρετζής, Μανδρέκας, Σπετσαρίας, Κουράσης, Μάλλιαρης, Φουράκης, Μπρατσολιάς, Ζαλαώρας, Γιδάκος, Θεολόγου, Γούτης, Γιαμαλής, Γιαννόπουλος, Πράσινος, Θεοδωρόπουλος, Ντάγκας, Παπαχρόνης, Καλαμάκης, Φιπάκης, Πύλιουρας, Καλούδης, Αταγιάν, Δελακάς, Βογιατζής, Άνης, Ξανθόπουλος.





Δες αυτή την ανάρτηση στη νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ προβολή στο


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο κύριος Σωτήρης της πλ.Συντάγματος

 Ο κύριος Σωτήρης της Πλατείας Συντάγματος
Γράφει: Ελένη Λαζάρου
Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Από τις 25 Μαϊου που γεννήθηκε το κίνημα των «αγανακτισμένων» στη χώρα μας, 
ο κύριος Σωτήρης είναι κάθε απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. 
Έρχεται από τους πρώτους και φεύγει τελευταίος.
 Είναι 65 χρονών, συνταξιούχος, πρώην μάγειρας...

(Αναδημοσίευση από http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com, όλο το άρθρο εδώ


Δες αυτή την ανάρτηση στη νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ προβολή στο