Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

         Αλήθεια, τελικά υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο;
Μία ερώτηση που έχει πολλές και ποικίλες απαντήσεις, οι οποίες εξαρτώνται από ποια σκοπιά θα το δει ο καθένας.
        Στα χρόνια που ζούμε και με την οικονομική κρίση να μαστίζει τους πάντες, ήταν φυσικό και επόμενο να πλήξει και τις περισσότερες ομάδες, αν όχι όλες πλην μιας, στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας. Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για αυτό το κακό θέαμα που βλέπουμε κάθε εβδομάδα στα ελληνικά γήπεδα. Έχει χαθεί πλήρως η αγωνιστική ταυτότητα των ομάδων, με αποτέλεσμα να χαθεί και η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Ομάδες με ιστορία, με οντότητα, με βαριά φανέλα, με κόσμο να τις ακολουθεί και να τις υποστηρίζει μέχρι εσχάτων, έχουν χαθεί πλήρως και κάποιες από αυτές τείνουν να διαλυθούν. Πλέον υπάρχει μόνο μία ομάδα που προσπαθεί να ''μεγαλώσει'', να επενδύσει και να διαφημίσει το προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Μόνο ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που αυτή την στιγμή δασώνεται και δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αρκεί όμως αυτό; η απάντηση είναι εύκολο να δοθεί.
        Από τον καιρό που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό έχουν περάσει 33 χρόνια. Μέσα από το πέρασμα αυτών των ετών είδαμε το εξής οξύμωρο. Στα πρώτα δέκα με δεκαπέντε χρόνια βλέπαμε ένα πρωτάθλημα πλήρως ανταγωνιστικό, με ωραίο θέαμα και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Θυμάμαι έδρες όπως το Χαριλάου, η Τούμπα, το Καυτατζόγλειο, το Ηράκλειο, το Αλκαζάρ, η Νέα Φιλαδέλφεια, η Δράμα, να παίζουν οι ομάδες και για να κερδίσουν θα έπρεπε να ματώσουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Σήμερα; Αν πάρουμε για παράδειγμα τον ολυμπιακό που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από όλους, θα δούμε ότι του αρκούν 10-20 λεπτά καλού ποδοσφαίρου για να επικρατήσει.
        Βλέπουμε κάθε χρόνο ή σχεδόν κάθε χρόνο το ίδιο έργο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και τους ίδιους ακριβώς κομπάρσους και μάλιστα το τέλος να έχει την ίδια κατάληξη. Ένας ολυμπιακός που παίρνει τα πρωταθλήματα με χαρακτηριστική ευκολία και όλους τους υπόλοιπους απλώς να συμπληρώνουν το παζλ που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά κρίμα να συμβαίνει αυτό. Και δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.
        Βέβαια την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι ίδιοι οι παράγοντες των ομάδων που δεν προσπάθησαν ποτέ να καλυτερέψουν το αγωνιστικό κομμάτι των ομάδων τους αλλά ούτε και ότι συνεπάγεται αυτού. γήπεδα , εγκαταστάσεις, αγωνιστικοί χώροι. το πιο απλό πράγμα δηλαδή. Τον χώρο που αγωνίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία. Όταν οι ίδιοι δεν σέβονται τους δικούς τους ανθρώπους και το καλό τους πως περιμένουμε να αγωνιστούν για το καλό του συνόλου του αθλήματος;
        Σαν θεσμός πλέον δεν υπάρχει αυτό που λέμε ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον όταν μιλάμε για ποδοσφαιρική Ελλάδα , εννοούμε τον Ολυμπιακό. Τίποτε άλλο. Είναι κρίμα για όλους τους φιλάθλους αυτής της χώρας να είναι καταδικασμένοι στην ''φτώχεια'' του θεάματος σε ένα σπορ που αγαπιέται όσο τίποτε άλλο.
       Ευτυχώς για όλους εμάς, που ανήκουμε στην ερυθρόλευκη οικογένεια, αλλά και για όλους τους Έλληνες φιλάθλους που δεν έχουν παρωπίδες, ο Ολυμπιακός είναι εδώ και φωνάζει παρών στην εξέλιξη, στην δημιουργία και στην καλυτέρευση όλου του συστήματος που λέγεται οργανωμένη ομάδα, να μας δίνει την ελπίδα και την ευκαιρία να απολαμβάνουμε το θέαμα που ζηλεύουμε από τις μεγάλες ομάδες όλων των προηγμένων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.




Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Είμαστε καλύτεροι ... μόνο την κούραση φοβάμαι !

Δεν ήταν μικρό το σοκ της Πέμπτης, αλλά ούτε και η κούραση. Η απογοήτευση, αλλά και η κούραση ανησυχούν μόνο τον Αντώνη Νικοπολίδη που μέσω του τουίτερ του ζητά ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά και ελπίζει η ομάδα μας να δείξει πως έχει ξεπεράσει αυτά τα δυο προβλήματα.



Ο ΘΡΥΛΟΣ είναι μεγάλη ομάδα μα ο αιώνιος πελάτης σήμερα θέλει τη νίκη ίσως όσο κι εμείς. Πιστεύω κι εγώ πως θα δούμε ένα δυνατό παιχνίδι, θέλω και πιστεύω η ομάδα να μπει δυνατά όπως σχεδόν σ όλα τα φετινά ματς, αλλά να έχει και διάρκεια και φυσικά θέλω τη νίκη - σφραγίδα τίτλου !

Έχουν μείνει λιγότερο από 2 ώρες απ την ώρα που ο Κάκος θα σφυρίξει την έναρξη του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και η αγωνία είναι στο κόκκινο ... ελπίζω και η νίκη !

Δες αυτή την ανάρτηση στη νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ προβολή στο


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σήμερα +4, στις 18 +7 και σε 5-6 εβδομάδες ...

Θα είμαστεεεεεεεεεεε εεεεε εεεεεεεεεεεε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ !


Με φόρα ο original Ευρωπαίος ΘΡΥΛΟΣ φιλοδώρησε και τον (αήττητο εδώ και 9 αγωνιστικές) ΑΡΗ με 3 μπαλάκια, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα αν ήταν πιο αποτελεσματικοί οι επιθετικοί του (ειδικά ο Μιραλάς σε δυο φοβερές ασίστ του εξαιρετικού στο α' ημίχρονο Ντιόγκο) και σε συνδυασμό με τη νέα ήττα του αιώνιου πελάτη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ αύξησε τη διαφορά στους +4 για σήμερα και στους +7 την επόμενη Κυριακή.
Θα γίνω κουραστικός ίσως, αλλά θα τονίσω για ακόμη μια φορά πως η ομάδα είναι μέσα (και μάλιστα βαθιά) και στους 3 φετινούς στόχους, με τον rotation του Βαλβέρδε να τον δικαιώνει απόλυτα.
και μάλιστα τη στιγμή που ...

"Ο Παναθηναϊκός αυτός χάνει και από τον Παπουτσή"
"Τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα ακόμη φιλικό το Σάββατο"
"Ο Τοτσέ έχει την ταχύτητα του Βενιζέλου"
"Συναυλία συμπαράστασης του Νταλάρα αύριο στην Παιανία ( 7.30μμ)"
"Υπομονή είπε ο Φερέιρα, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Επανέρχονται κατά του Ολυμπιακού Λέτο και Τσακ Νόρις"
... όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Λάκης Μπέλος στο "Πάμε Λουκέτο" (εδώ όλες οι σχετικές ατάκες).

Πάμε λοιπόν έτσι σταθερά και την Πέμπτη σ αυτό το πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην πολύ δυνατή Μέταλιστ και η φετινή πορεία του ΘΡΥΛΟΥ ίσως και να είναι στο τέλος της η καλύτερη στην ιστορία του !

Δες αυτή την ανάρτηση στη νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ προβολή στο

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δεν κάνει κρύο για το ΘΡΥΛΟ !

Κρύο δεν έκανε ποτέεεεεεεεεεεεεεεε ΘΡΥΛΕ γράψε ιστορίααααααααααααα με βάζελο στον καναπέεεεεεεεεε


Ποιος δε ζήλεψε τους 92 (σύμφωνα με τον ΑΝΤ1) ηρωικούς οπαδούς της ομάδας που είχαν τη χαρά να απολαύσουν ακόμη ένα νικηφόρο Ευρωπαϊκό ματς σ ένα γήπεδο κατάλληλο για ... πατάτες και με τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Στα αξιοσημείωτα του αποψινού ματς δεν μπορεί να μην είναι η φοβερή απόδοση του Αβραάμ, η γκολάρα του γνωστού παλτού - μίζας Νταβίντ Φουστέρ, το πολύ σκληρό παιχνίδι των "Ουκρανών" με αποκορύφωμα το δολοφονικό χτύπημα στο Μανιάτη, υπό την ανοχή του διαιτητή, καθώς για να σφυρίξει φάουλ έπρεπε να τρέξει αίμα !
Πάντως, η φετινή Μέταλιστ δεν βρίσκεται τυχαία στους 16 του Europa league και σίγουρα στο ματς της επόμενης εβδομάδας δεν θα έρθει για "τουρισμό". Χρειάζεται ίσως ακόμη περισσότερη προσοχή στη ρεβάνς για να είναι ο ΘΡΥΛΟΣ η ομάδα που θα περάσει στις 8 καλύτερες.

Υπάρχει βέβαια ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι Μάρτιος και η ομάδα είναι ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ και μάλιστα με άριστη εφαρμογή του "rotation" από τον ΒΑΛΒΕΡΔΕ, ο οποίος δε χωρά αμφιβολία πως είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της πορείας.

Δες αυτή την ανάρτηση στη νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ προβολή στο

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μερικοί το προτιμούν κρύο ...


... και σε 14 μερούλες θα κάνει ακόμη περισσότερο κρύο !
Ο Χολέμπας κερνούσε κι έπινε στην Κρήτη και ο Χαλκιάς με τον Σαλπιγγίδη ολοκλήρωσαν την επαναφορά του ΘΡΥΛΟΥ εκεί που του αξίζει, στην ΚΟΡΥΦΗ !

Ο ΘΡΥΛΟΣ λοιπόν έχει την ευκαιρία να πάει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ σε λίγες ημέρες με (τουλάχιστον) ένα βαθμό περισσότερο απ τον αιώνιο πελάτη ο οποίος σιγά σιγά "κλάταρε" κι αυτό φρόντισαν να του το δείξουν σήμερα οι φίλοι τους απ τη Θεσσαλονίκη. Αν συνεχίσουν με την ίδια φανταστική απόδοση και την επόμενη εβδομάδα είναι ικανοί να φέρουν την παγωνιά την άνοιξη. Για το Μάη δε μιλώ καθόλου γιατί όπως πάντα κι αυτό το Μάη ...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ !

Δες αυτή την ανάρτηση στη νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ προβολή στο

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πρωταρχικός στόχος "περήφανοι φίλαθλοι"

"Μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League ... Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για την Μέταλιστ, είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, την υπολογίζω πολύ. Έχω δει κάποια πράγματα για την ομάδα αυτή αλλά τώρα με απασχολεί πρώτα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τίποτα άλλο.... Σε κάθε περίπτωση ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να είναι περήφανοι οι φίλαθλοί μας στο τέλος..."



Ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε (όλη η συνέντευξη εδώ) που δείχνουν τον επαγγελματισμό του, μιας και δεν ασχολείται με αυτά που αρέσουν στις εφημερίδες, αλλά με την ομάδα η οποία είναι απ τις λίγες της Ευρώπης που βρίσκονται μέσα σε όλους τους στόχους της και μάλιστα πριν από σημαντικά ματς, με σημαντικότερο όλων αυτό της Κυριακής κόντρα στον ΟΦΗ που κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία στον πρώτο γύρο στο Καραΐσκάκη και η φετινή του πορεία δείχνει πως δεν θα είναι καθόλου εύκολη η κατάκτηση των τριών βαθμών.  

"Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι όταν ήμασταν στο 2-0 η ομάδα είχε το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν πίστευε ότι μπορεί να το χάσει. Χαλαρώσαμε εκεί και γι' αυτό δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν το περιμέναμε. Γι' αυτό δεν θέλω να γίνει με τίποτα αυτό στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ γιατί μετά παίζουμε με την Μέταλιστ και δεν θέλω με τίποτα να ξανασυμβεί αυτό."

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν ανήκεις στη μεγάλη αυτή οικογένεια του ΘΡΥΛΟΥ οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες και αυτό αφορά όλους όσους ανήκουν, απ τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο "καναπεδάτο" οπαδό.  Σ αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι, απλά ο τρόπος που ο καθένας μας πιστεύει πως τα τρελά μας όνειρα θα μετατραπούν σε θριάμβους καμιά φορά είναι το αντικείμενο της αντιπαράθεσης μας. Η ουσία είναι, θα το πω για ακόμη μια φορά, στην Ελλάδα του σήμερα με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα που υπάρχουν και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει μια ομάδα που έχει σοβαρή διοίκηση, αξιόλογο προπονητή και εξαιρετικό ρόστερ, ικανό να φτάσει πολύ μακριά αρκεί να έχει την απαραίτητη συγκέντρωση στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, αλλά πάντα εστιάζοντας στην "επόμενη μάχη" και αυτό τον υπέροχο κόσμο πάντα δίπλα της. Ο Ερνέστο σήμερα ήταν σαφής, θέλει αυτό τον υπέροχο κόσμο στο τέλος της χρονιάς να τον κάνει ακόμη πιο περήφανο και μ αυτό θ ασχοληθεί μέχρι το τέλος. Όσο για τις μεταγραφές, αλλά και για το δικό του μέλλον μπορούν να ασχολούνται οι δημοσιογράφοι που βγάζουν το ψωμί τους απ το ΘΡΥΛΟ εδώ και πολλά χρόνια.

Σημείωση : Η φωτογραφία, αλλά και τα αποσπάσματα είναι από την επίσημη σελίδα της ομάδας

Δες αυτή την ανάρτηση στη νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ προβολή στο