Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ούτε βραζιλιάνος, ούτε Ισπανός...

... Άγγλος ήταν τελικά ο εκλεκτός.

Ο Ολυμπιακός με μια λιτή ανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας δημοσιοποιεί τη συμφωνία με την Μπλάκμπερν Ρόβερς για εξάμηνο δανεισμό του 22χρονου διεθνή Αγγλου επιθετικού, Μάθιου Αντονι Ντέρμπισαϊρ.

(η φωτογραφία, αλλά και η πληροφορία είναι από το http://www.olympiacos.org)

Ελπίζω ο "μικρός" ν αντέξει να σηκώσει το βάρος της φανέλας του θρύλου σε μια εποχή που όλοι έχουμε προσέξει πόσο ανάγκη έχει η ομάδα από έναν επιθετικό για να ξεκουράσει λίγο τον Ντιόγκο, όταν μάλιστα καλείται να καλύψει το κενό που άφησε ο killer Ντάρκο Κοβάσεβιτς με την ατυχία που τον χτύπησε.

Μάθιου δεν είναι δύσκολο να γίνεις σύνθημα της εξέδρας, αρκεί να δείξεις ότι το αξίζεις. Έφυγες από ένα μεγάλο πρωτάθλημα αλλά ήρθες σε μια πολύ μεγάλη ομάδα που οι οπαδοί της ξέρουν πολύ καλά να επιβραβεύουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.
Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάζεις γκολ.
ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ.

Απάντηση για το Γ. Καραϊσκάκης ...

... από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη ...

πηγή (http://www.olympiacos.org)

Επιστολή του κ. Σωκράτη Κόκκαλη
Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Σωκράτη Κόκκαλη, προς τον συντάκτη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» Γεώργιο Βότση.

Προς "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
Υπ' όψιν κ. Γεώργιου Βότση

Αγαπητέ κ. Βότση,

Σε κείμενό σας στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας, 26-01-2009, με τίτλο «Το ΣΤΕ στόχος χουλιγκανικής τρομοκρατίας» μεταξύ άλλων αναφέρεστε... (η συνέχεια στο http://www.olympiacos.org)

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

... εεεε τελικά δεν κάθομαι εδώ (όπως λέει και η διαφήμιση) ...

... Είναι πολύ απλό, συνδέεις τα ΨΙΨΙΨΙΝΙΑ με τα ΚΟΚΟΚΟΨΑΡΑ




... αντιγράφω από το "16xronipoli", τα σχόλια δικά σας.

Τρίτη, 27 Ιανουάριος 2009

Έγραψαν για τα δένδρα. Τα "παίζει" και η τηλεόραση.

φωτογραφία: kopria.blogspot


... Βέβαια, επειδή όλα αυτά, θέλουν ώρες για να διαβαστούν, δεν τα διαβάσαμε όλα. Και φυσικά, αυτά είναι καμιά τριανταριά blog... (η συνέχεια στο http://16xronipoli.blogspot.com)

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Έκανε τα εύκολα δύσκολα

Σ ένα ματς που θα μπορούσε να "καθαρίσει" από το 1ο ημίχρονο ο χθεσινός Ολυμπιακός κατάφερε να μας αγχώσει και τελικά να πάρει τη νίκη με το φτωχό 2-1. Φρόντισε βέβαια ο Κουτσιανικούλης με την παρέα του να κάνουν τη χθεσινή μέρα μας ακόμη πιο ευχάριστη στέλνοντας τον πολυμετοχικό πελάτη ακόμη πιο χαμηλά στη βαθμολογία.
Αλλά ας έρθουμε στο δικό μας αγώνα, τα προβλήματα των δευτεροτριτοτέταρτων με τις μεταγραφάρες τους που δεν τους βγήκαν, με τους θυμωμένους τεχνικούς διευθυντές και προπονητές και με τη γνωστή καραμέλα στο στόμα τους, είναι θέματα για δική τους αυτοκριτική.


Εμείς μπορούμε να ασχοληθούμε με τα δικά μας, ειδικά όταν η διαφορά στη βαθμολογία είναι τέτοια που ΔΕ ΧΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ.

Κι έρχομαι στην ουσία.
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η "παιδική χαρά" στην άμυνα όταν το σκορ δεν είναι ασφαλείας (σκορ ασφαλείας θεωρείται ένα σκορ με 5 γκολ διαφορά). Η διοίκηση οφείλει να φτιάξει ειδικό χώρο για να νιώθει ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής ή ο τερματοφύλακας ευχάριστα και άνετα κατά τη διάρκεια της άσκησης αυτής.
  • Πρόεδρε η ομάδα χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ένα παίκτη να "δίνει ανάσες" στον Ντιόγκο αν θες (που σίγουρα θες) αυτός ο παίκτης - μεγάλη επένδυση για το θρύλο να μην κοστίζει σε 2 χρόνια τα μισά λεφτά από όσα αξίζει τώρα. Αν συνεχίσει να αγωνίζεται ο Ντιόγκο σε τέτοιους ρυθμούς και να τρώει σε κάθε αγώνα τόσες κλοτσιές φοβάμαι πως η κατάληξη δε θα είναι καθόλου καλή ούτε για το ΘΡΥΛΟ ούτε για τον ίδιο τον παίκτη.
  • Προς κύριο Ερνέστο Βελβέρδε ... Ο Όσκαρ ότι είχε να μας δείξει από το πλούσιο ταλέντο του το έδειξε. Ας αφήσουμε την ομάδα να παίζει με 11 παίκτες.
  • Προς κύριο Ερνέστο Βαλβέρδε και κύριο Πρόεδρο... Ο Χρηστάκης δείχνει πολύ κουρασμένος στα τελευταία 20 ματς. Μόνο εμείς το βλέπουμε αυτό?
  • Προς κύριο Ερνέστο Βαλβέρδε ... Μεσοβδόμαδα να πηγαίνεις τους αμυντικούς σε μια παιδική χαρά να ξεφεύγουν λίγο για να μην έχουν ανάγκη από τακουνάκια και τριπλίτσες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Καμιά φορά μπορεί να μας στοιχίσει.
  • Προς όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού... Μου αρέσει το θέαμα, τρελαίνομαι για τακουνάκια για ψαλιδάκια για φαντεζί ενέργειες, για γκολάρες δύσκολες, αλλά αυτό που με τρελαίνει πιο πολύ είναι να βλέπω τον αντίπαλο να τρώει πολλά γκολ... άρα πρώτα εξασφαλίζουμε τα πολλά γκολ με απλό ποδόσφαιρο που πολύ καλά το γνωρίζεται όπως μας έχετε δείξει και μετά με φωνάζετε για τα υπόλοιπα.
Όλα τα παραπάνω η καλύτερη στιγμή για να τα σκέφτεστε είναι τώρα που η διαφορά είναι στους 12 βαθμούς και είναι στο χέρι σας όπως φαίνεται να τελειώσετε αυτή τη χρονιά με διαφορά 20 βαθμών αρκεί να δείξετε την απαραίτητη σοβαρότητα ως το τέλος.

ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ... ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ.
Εγώ ένας απλός Ολυμπιακός από κούνια είμαι, αλλά νομίζω πως αυτά τα σκέφτονται όλοι όσοι γουστάρουν το ΘΡΥΛΟ ... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Προς killer Ντάρκο...
(η φωτογραφία είναι "κλεμμένη" από το www.olympiacos.org, την επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού)

... Ντάρκο ξέρεις πόσο σε λατρέψαμε όλοι εμείς στο ΘΡΥΛΟ. Γι αυτό και η συγκίνηση σου χθες την ώρα που όλο το γήπεδο σε αποθέωνε για άλλη μια φορά ήταν ΜΕΓΑΛΗ. Αυτός ο τίτλος θα είναι αφιερωμένος σε σένα, επίσης να ξέρεις πως κανείς ερυθρόλευκος δε θα ξεχάσει ποτέ τη μεγάλη σου προσφορά στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Να πως έγινε η φάση Κωνσταντινίδη με Νικοπολίδη...

... το ΘΡΥΛΟΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, εξασφάλισε βίντεο με τη φάση που ο Νικοπολίδης χτυπά βάναυσα τον Κωνσταντινίδη στο ματς Πανσεραικός - Ολυμπιακός και σας το παρουσιάζει παρακάτω...
... Οποιαδήποτε ομοιότητα των πρωταγωνιστών με γνωστούς ηθοποιούς είναι εντελώς συμπτωματική...

Η φουκαριάρα ... έγινε ομάδα...

... στο Facebook και μέσα σε 10 λεπτά έχει ήδη 55 μέλη !!!

(η εικόνα είναι πριν από 2 λεπτά που ήμασταν μόλις 43 μέλη)

για του χρήστες του Facebook πατήστε στο σύνδεσμο "Για τη φουκαριάρα..."

Καθόλου πονόψυχος ο ΘΡΥΛΟΣ

Δε λυπήθηκε τη ... "φουκαριάρα τη μάνα τους" ούτε χθες ο ΘΡΥΛΟΣ.

Βρίσκω πολύ εύστοχο το πρωτοσέλιδο του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ" σήμερα, καθώς ο ΘΡΥΛΟΣ χωρίς οίκτο πήρε και χθες αυτό που εδικαιούτο.


Κόντρα σε μια ομάδα που πάλεψε με το γνωστό πλέον τρόπο ο ΘΡΥΛΟΣ πήρε ΠΑΝΑΞΙΑ νίκη και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι το αφεντικό για τον τίτλο και φέτος, γιατί διαθέτει παίκτες που ξέρουν να τα βγάζουν πέρα στα δύσκολα.
Ο Ολυμπιακός συνάντησε χθες στις Σέρρες:
  • μια (ακόμη μια δηλαδή) εξέδρα που σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή ούρλιαζε και πετούσε φωτοβολίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα που δε βοηθούν με κανένα τρόπο στην ποιότητα του αθλήματος.
  • έναν αντίπαλο πάγκο με "αγανακτισμένους" που τραβούσαν τα μαλλιά τους σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή. ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ και ο πολύ καλός ηθοποιός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ έριχνε "κουτουλιά" στον Αντώνη (χρόνια πολλά Αντώνη) και αμέσως μετά έπεφτε κάτω ΔΗΘΕΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ μπροστά στα μάτια του βοηθού και του διαιτητή.
  • τους ποδοσφαιριστές μιας ομάδας που παλεύοντας για τη σωτηρία της, αδιαφορούσαν πλήρως για τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου - συναδέλφου τους παίζοντας βρόμικα και αντιαθλητικά σε πολλές περιπτώσεις, αλλά παρ όλα αυτά ΚΑΙ η ομάδα αυτή τελείωσε τον αγώνα με 11 παίκτες.
  • μια διαιτησία που επέτρεψε αυτό το αντιαθλητικό παιχνίδι βγάζοντας όμως με απίστευτη ευκολία την κίτρινη κάρτα στον ΝΤΙΟΓΚΟ επειδή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από υπόδειξη οφσάιντ.
ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ


ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ


ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.


Η απάντηση του θρύλου κάθε Κυριακή στα γήπεδα με το Λέτο, το Γκαλέτι, τον Μπελούτσι, τον Ντιόγκο, τον Ντουντού, τον Τοροσίδη, τον Τάσο Πάντο, τον Αβραάμ, τον Αντώνη και όχι με ονόματα που ήρθαν με τυμπανοκρουσίες το καλοκαίρι που πέρασε αλλά σκουπίζουν διακριτικά τους αντίπαλους πάγκους και παίζουν σε αγώνες κυπέλλου με μικρούς αντιπάλους και πανηγυρίζουν με τρέλα πιθανό γκολ τους, ή ήδη έφυγαν με μεταγραφή για τα ξένα.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ο 12ος παίκτης είναι και πάλι δίπλα σου...

... Ντάρκο γεράααααααααααααα

Να βγεις νικητής και σ αυτή τη δύσκολη μάχη.
Ο 12ος παίκτης θα είναι και πάλι κοντά σου.


Και στη δική σου περίπτωση ο παίκτης αυτός δε φορά μόνο την ερυθρόλευκη φανέλα.
Όποιος κάτοικος της Ευρώπης ασχολείται έστω και λίγο με το ποδόσφαιρο αναγνωρίζει τη μεγάλη σου αξία σου.

Εύχομαι να ξεπεράσεις γρήγορα το πρόβλημα με την υγεία σου.
Και αν δεν μπορείς να προσφέρεις κάνοντας αυτό που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια (να στέλνεις δηλαδή την μπάλα στα δίχτυα με όποιο τρόπο γουστάρεις) σίγουρα το άθλημα και οι ομάδες που τόσα πολλά πρόσφερες, θα έχουν τον τρόπο να σε αξιοποιήσουν σε όποιο πόστο θεωρήσουν πως θα μπορέσεις να μεταδόσεις όλα αυτά που γνωρίζεις, στους μελλοντικούς μεγάλους επιθετικούς.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Μια φορά έλλειψα και παρά λίγο να εκτεθούμε.

Αν και δε θυμάμαι να μου ευχήθηκε ένας ψηλός κύριος, ένα κωλοκρύωμα μου στέρησε τη χαρά να είμαι χθες στο Καραϊσκάκη και παραλίγο να στοιχίσει και στο ΘΡΥΛΟ τους 3 βαθμούς της νίκης.
Έτσι αναγκάστηκα να δω το ματς από την τηλεόραση.
Ένα ματς - θρίλερ με μια εξαιρετική Ξάνθη που μπορώ να πω πως άξιζε χθες την ισοπαλία απέναντι σ έναν Ολυμπιακό σκιά του καλού του εαυτού.
Χάρηκα ιδιαίτερα που δεν μπήκε γκολ στο πέναλτι που καλώς δόθηκε εφόσον δεν σφυρίχτηκε οφσάιντ λίγο πριν την ανατροπή (γι αυτό χάρηκα). Είδα χθες (πάντα από την τηλεόραση) έναν αγχωμένο Ολυμπιακό με πολλά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας (Άντζας και Αβραάμ ήταν σε πολύ κακή μέρα) αλλά και στο κέντρο του γηπέδου (ίσως γι αυτό και ήταν πιο μεγάλο πρόβλημα). Είδα επίσης να μάχονται στο πρώτο ημίχρονο μόνο 3-4 παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Ντομί (που μ έχει εκπλήξει ευχάριστα). Στο 2ο ημίχρονο ήταν ο ένας χειρότερος απ' τον άλλο.
Θα κλείσω σημειώνοντας πως αξίζουν συγχαρητήρια στην Ξάνθη για τον τρόπο που αγωνίστηκε στο Καραϊσκάκη (νομίζω πως ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από το ναό).
Πρόεδρε, εκεί στην Ξάνθη έχουν ένα τερματοφύλακα αξιόλογο που καθόλου δε θα με πείραζε να τον δω στο θρύλο. Βέβαια εσύ αποφασίζεις, όμως ο Νικοπολίδης σύντομα θα κρεμάσει τα παπούτσια του και πρέπει να το δεις το θέμα.
Περιμένω να μου στείλετε τα σχόλια σας μέσα απ το γήπεδο.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Θρύλος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 1ης αγωνιστικής για το 2009, καθώς έπαιξε όσο παθιασμένα χρειάστηκε και κατάφερε να φύγει νικητής από την Τρίπολη. Έτσι, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ του πολυμετοχικού πελάτη και των ΜπασινοΚυριακοΝτούσαν που πήγαιναν και οι δύο για τη νίκη αλλά δεν ήξεραν τον τρόπο, κατάφερε να βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά από τον πελάτη και ούτε 15 (μόλις 14) βαθμούς μπροστά από την ομαδάρα του Ντούσαν.
Ο Λέτο ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στον αγώνα της Τρίπολης, που δείχνει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ομάδας.
Παρ όλα αυτά περιμένω ν ανεβάσει απόδοση η ομάδα γιατί τα πιο δύσκολα έρχονται.

Άντε να τελειώσουν και οι γιορτές βαρεθήκαμε να πίνουμε ουίσκι και να τρώμε γλυκά.
Χάλια γίναμε...

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Ευχές από ... ΟΛΑ ΤΑ blog

Φωτογραφίες (7)


Ένα μικρό παιδάκι ΖΩΓΡΆΦΙΣΕ
για τον
και μου άρεσε πολύ
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά
και ίσως όταν μεγαλώσει αυτό το
παιδάκι, η ευχή αυτή να μπορεί να γίνει πραγματικότητα...



Υπέροχες ευχές από το http://olatablog.blogspot.com



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
"apopano"